Banff Springs Golf Course

8.7
7 reviews
CA$230.00
2 golf courses
27 holes
Green fee weekdays
CA$230.00
Green fee weekend
CA$230.00

Total score

  • Amenities8.9
  • Golf course maintenance8.7
  • Club house8.5
  • Value for money7.9
  • Hospitality8.7
  • Surroundings8.4
  • Difficulty7.8

Latest reviews

8.7
Di
DijkenVH
Silver
Played on: 23 May 2019
Handicap while playing: 6.6

Wij stonden met onze RV op de heuvel die grenst aan de vallei waarin deze golfbaan ligt. Omdat Banff Springs zo dichtbij was, besloot ik hier te spelen en niet op Kananaskis, dat 45 minuten verderop ligt. Alle staff (en dat zijn er nog al wat) zijn uitermate vriendelijk en behulpzaam. De faciliteiten zijn top en de uitzichten met bergen overal om je heen geweldig. Ondanks het feit dat de baan pas sinds 10 mei dit jaar open is, lag deze er al behoorlijk goed bij. Op de fairways veel gele spots maar de greens rolden uitstekend. Na afloop werd een warm doekje voor je gezicht en koud water als verkoeling aangeboden en dat maakte de ervaring compleet. Kost wat, heb je ook wat!

2
8.5
ba
Played on: 9 September 2018
Handicap while playing: 4.6

Wat een plaatje deze baan. De ligging aan de rivier de Bow en omgeven door ruwe hoge bergen maakt het voor een golfer uit de polder een aardige indruk. Op deze baan zijn jarenlang top wedstrijden gespeeld, foto’s in het clubhuis geven daar een goed beeld van. Ontvangst prima, tas wordt uit de auto geladen, klaar gezet op de buggy door jongemannen in het zwart met ofbroek en kniekousen, leuk! Het clubhuis straalt een ouderwetse grandeur uit maar is eigenlijk te groot om gezellig genoemd te worden. Indrukwekkende open haard. Goede shop, werden daar prima geholpen. De oefenfaciliteiten zijn goed, range is zo gesitueerd dat je richting Tunnel mountain slaat! Veel chip/put mogelijkheden. Baan zelf voor mij een van de mooiere die ik heb gespeeld. Tee keuzes te over, speelde van de witte, mijn zoons van de zwarte. Mooie holes, veel bunkers (150 totaal) en goed gepositioneerd. Holes naast de rivier, wij hadden veel wind, die zeer uitdagend zijn. Verder mooie par 3 holes. Lange par 5en. We werden verrast door overstekende coyotes! Elks die door de rivier kwamen grazen op de baan. Voor de golfende natuurliefhebber een kers op de taart.

8
8.4
kl
Played on: 13 June 2018
Handicap while playing: 18.3

Zeer goed onderhouden baan. Prachtige omgeving met zicht op de bergen. Speltechnisch tot aan de greens niet echt uitdagend. Rondom de greens echt uitdagend. Bijna alle greens beschermd door vele bunkers. Echt een lust om op deze baan te spelen.

View all 7 reviews

Latest photos

Courses at Banff Springs Golf Course

8.3
6 reviews

Stanley Thompson Course

18 holes
9.0
1 review

Tunnel Mountain Course

9 holes

Contact Banff Springs Golf Course

+1 (403) 762-6801
Ladies European TourIAGTOGeo Foundation