The Netherlands

Golf in the Netherlands is very popular. The number of people playing golf in the Netherlands is relatively high and golf is one of the fast growing sports. The number of golf courses in the Netherlands is also very high, all located in a relatively small area.

Read more

Latest reviews

6.3
Played on: 19 April 2021
Handicap while playing: 15.4

Het was al bijna een jaar geleden dat ik op Spandersbosch heb gespeeld. Eerst de Crailoo golfbaan, een 9 holes par 3. Goed voor het korte werk, Een aantal tee boxen waren in onderhoud, dus van sommige moest je van de mat afslaan, andere weer niet, de greens waren snel. Op de Boschbaan zijn hol e 2-6 zeer smal, met nauwelijks fairway, dus rechtslaan is noodzakelijk, voor de hoge handicappers niet echt leuk om te spelen, neem veel ballen mee, want je bent ze zo kwijt. Hole 7,8 en 9 zijn mooie lange par 4 holes rondom en over het water. Er is geen par 5 hole. De oefenfaciliteiten zijn voldoende, met een toilet bij de driving range! maar de gastvrijheid liet helaas te wensen over.

29
Helpful?
6.9
Played on: 18 April 2021
Handicap while playing: 10.4

Vrij nieuwe golfbaan, opzich leuk om een keer te spelen. De golfbaan is neergelegd tussen bebouwing aan twee kanten en een weg/dijk aan de andere 2 kanten. Het is opzich wel rustig maar ik heb banen gespeeld in een mooiere omgeving. Parkeren is prima, het was enorm druk maar het was dan ook mooi weer! Ontvangst was zeer vriendelijk, we waren met z'n zessen en we kregen 2 doosjes ballen bij onze boeking, erg attent. Paar ballen ingeslagen van het kunstgras op de drivingrange. Dit vond ik minder omdat het erg hobbelig was! Je tee kun je ook maar lastig er doorheen prikken en mn tee stond daardoor te hoog! Liever gewoon een eigen mat met een tee, dit werkt veel beter. Toen we gingen starten werd een dame toegevoegd aan onze flight. Best wel apart als je 6 man boekt,2 flights van 3. Zeker in de coronatijd snap ik niet dat ze die flight volproppen. Aardige dame hoor verder, maar wij waren wel enigszins verrast! De golfbaan lag er aardig bij, er was recent geprikt en bezand, maar er was goed te spelen. De teeboxen vond ik wel erg slecht. Lastig om een rechte stand te vinden af en toe, en op sommige teeboxen was geen sprietjes gras meer te bekennen tussen de teemarkers. Greens waren erg goed! De informatieborden bij de teebox waren oke, iets meer informatie tot bijvoorbeeld een waterhindernis, zou handig zijn. De golfbaan is best leuk om te spelen, als je hier vaker speelt zeker een golfbaan om te scoren want hij is erg kort en je kunt een foutje maken. Er zijn 6 par 4-en van minder dan 300m en ook de par 3 holes zijn relatief kort. Ik vond de tulpenlus leuker. Zeker hole 3 met het hoogteverschil is leuk. Hole 7 op de dijklus is leuk, een korte par 3 waarbij je de green niet kunt zien omdat die achter een soort dijkje ligt. Tijdens de ronde zijn we door de caddymaster 2x voorzien van een kleine versnapering. Hier had ik al wat over gelezen, erg leuk en erg attent. Na afloop nog een blikje bier gedronken, dit kon gelukkig buiten ondanks de corona. Het clubhuis vond ik wel meer een lijken op een strandtent of de kantine van een hockeyclub dan een clubhuis van een golfbaan. Dat vind ik echt wel een minpunt van deze leuke golfbaan. We betaalden voor deze ronde 39,50 (omdat we met meer dan 5p boekten) en dat is een prima prijs voor deze golfbaan. De normale prijs is 50,- Wel een golfbaan met potentie, wie weet komen we nog een keer terug.

15
Helpful?
7.3
Played on: 18 April 2021
Handicap while playing: 9.0

Leuk complex en voor ons heel prettig speciale parkeerplaatsen voor Campers! De golfbaan ligt er voor de tijd van het jaar goed bij. Greens waren allemaal prima. Tboxen en fairways moeten nog wat aansterken. Services verder uitstekend, handicart stopte ermee halverwege, en men kwam direct met een vervanger. Zo snel dat wij onze positie op de golfbaan behielden, om aan te geven hoe vlot. De golfbaan is zeker een aanrader.

Helpful?
8.0
Rooshaarman
Beginner
Played on: 19 April 2021
0

When arriving at the course we felt very welcomed. The reception was good and quick. After a nice coffee we went to the driving range which has nice facilities. The length of the range is definitely a bonus,200+ meters. The course was in good condition. The first 3 holes seem easy but the greens are harder than they seem. Especially with the pin positions (on some holes even on small slopes) leaving you with difficult putts. The condition of the course was good for the time of the year. The course was a bit sandy but overall it was good. We will definitely come back here when we're in the area!

Helpful?
7.9
he
hendrickxtom
Beginner
Played on: 18 April 2021
Handicap while playing: 15.0

Conditie van de golfbaan was top! De afgemaaide roughs mogen zo blijven. Jammer van de motocross en schietclub in de buurt, zeker met de windrichting vandaag.

Helpful?
7.7
m.
m.duijndam
Beginner
Played on: 19 April 2021
Handicap while playing: 33.0

Prima polder golfbaan. Wel druk. Voelden ons opgejaagd door de flight achter ons. Wij waren met 4 en zij met 2. Dus dat is niet prettig.

Helpful?
7.5
Reggy
Silver
Played on: 18 April 2021
Handicap while playing: 16.4

Een van mijn favoriete banen. Fairways waren gesproeid, dat speelt wel lekker, maar weinig rol. Greens waren dramatisch vandaag. Niet gesproeid, keihard, hobbelig, gestoken, gezand en geverticuteerd. Met de verticuteerlijnen mee, waren de greens supersnel, maar had je ze overdwars, dan waren ze traag. Verder kon je de approaches nauwelijks op de green houden, tenzij je ze zeer hoog aanspeelde. Helaas nauwelijks mogelijk een up and down te maken en teveel drieputs om goed te scoren. Gelukkig schitterend weer, dus toch lekker rondje.

Helpful?
8.0
e
e smeets
Bronze
Played on: 19 April 2021
Handicap while playing: 6.6

Op 18-4-21 met ons team gespeeld. De golfbaan lag er top bij. Fairways en greens zijn erg goed. Enige kritiek punt is de gastvrijheid cq marshall. Na 5 holes kwam zij vragen om door te lopen cq ons konden opsplitsen terwijl we als greenfeespelers aansluiting hielden met de flight voor ons. Eerste 9 liepen we in 1 uur 35 min en de 2e 9 in 1 uur 40 min... Voelt alsof je wel goed bent om te betalen, maar de eigen leden niet zitten te wachten op greenfeespelers. Jammer. Voor de rest een heerlijke golfbaan met mooie uitzichten.

Helpful?
8.5
ru
rut2021
Beginner
Played on: 19 April 2021
Handicap while playing: 26.5

Het ontvangst was goed. Er was onduidelijkheid over de ANWB korting, maar dat was niet zo erg. Jammer dat de putting green dicht was. Alleen de kunst gras green was open. Wij hebben zo 123 geen chipping green kunnen vinden, maar dat was geen probleem. Afslaan op de DR was prima. Heerlijk genoten op de golfbaan. Broodjes die we besteld hadden meegenomen in de golfbaan. We hadden wel hogere verwachtingen van broodje kip voor 6 euro. Dit was echt het enige puntje van de dag. De borrel box was heerlijk! Wij komen heel graag weer terug naar de Haenen.

Helpful?
6.9
Played on: 18 April 2021
Handicap while playing: 27.5

Ontvangst was vriendelijk, drivingrange echt slecht onderhouden, de 10-18 holes mooi gelegen en de greens zijn redelijk gezien dit weer! Bij terugkomst rond 1630 uur een chagrijnige barbediening jammer want meteen zo ontvangen worden voor een biertje en half inschenken omdat het buiten bij andere gezellig was en veel drank ophadden was het bij ons wel klaar!

1
Helpful?

Play golf in The Netherlands

There are 307 golf clubs in the Netherlands. Some of the best golf courses in The Netherlands include The Noordwijkse, Utrechtse Golfclub 'de Pan', Hilversumsche Golf Club, Kennemer Golf & Country Club and Royal Haagsche Golf & Country Club. There are also many well-designed new golf courses in The Netherlands, such as Stippelberg in Bakel, The Dutch in Spijk, Bernardus near Den Bosch, De Swinkelsche in Someren and The International near Schiphol Airport. Golf courses in the Netherlands are known for their polder courses. These golf courses are often very flat and have a lot of water. The best golf courses in the Netherlands are known for their tremendous quality, some of them even offer a true links experience, like the 9-hole golf course the Domburgsche. It is almost impossible to play golf in the Netherlands without a valid golf certificate. If foreigners want to play golf in the Netherlands it is important that they can prove that they are members of a certain golf club. This makes it easier to be admitted and they often will receive an attractive discount on their green fees, even on some of the best golf courses in The Netherlands. Although the Netherlands is not really a common golf destination, some golf clubs in the Netherlands have a very high-quality golf hotel, like Golf & Country Club Lauswolt, The Duke, Golfbaan Kasteel Engelenburg and Golfresort De Purmer. The Netherlands has one famous golf tournament: The KLM Open, a European Tour event. This event has been played previously at The Dutch in Spijk. The International near Schiphol will be the host of the 2019 edition, and Bernardus near Den Bosch will be the host the three years after that. Famous Dutch Golfer Joost Luiten has won the KLM Open two times.
Ladies European TourIAGTOGeo FoundationBig Green Egg